2001 yılında Halis Toprak Vakfı tarafından hastanemiz inşaatına başlanmış, 2005 yılında inşaatı tamamlanarak 12 lojman ile beraber Halis Toprak Vakfı tarafından Diyarbakır Sağlık Müdürlüğü’ne protokol ile devir edilmiştir. 06/02/2006 tarihinde resmi olarak hizmete açılmış, gerekli olan tıbbi alet ve malzemeler ile tesisatların temini ve personel eksikliği giderildikten sonra 29/05/2006 tarihinde 1 uzman hekim, 7 pratisyen hekim, 3 ebe. 3 hemşire, 4 acil tıp teknisyeni, 2 müdür muavini, 2 sağlık memuru ve 1 ambulans şoförü ile poliklinik ve hasta tedavi hizmeti vermeye başlamıştır.
Hastanemiz 3200 metrekare kapalı alana sahip olup. 50 yatak kapasitelidir. Tüm hasta odaları 2 kişilik olup yatak sayısından bağımsız olarak her odada banyo. wc, lavabo ve telefon, hasta başı ve lavabo hemşire ikaz sistemi, merkezi oksijen ve vakum sistemi, kalorifer bulunmakta ve gerektiğinde kullanılmak üzere yatakların uygun şekilde (paravan vb. ) seperatör ile ayrılabilmesi için düzenleme yapılabilmekte, yataklı tedavi kurumları işletme yönetmeliğine uygun şekilde fiziki şartlar dikkate alındığı taktirde yatan hasta sayısının arttırılabilmesi esası uygulanmaktadır. Hastanemiz en üst katında yemekhane, depo. kırtasiye, arşiv, eczane ve idari birimler mevcuttur. 2. katta ameliyathane, sterilizasyon ünitesi. Dahiliye ve Genel Cerrahi servisleri ile yapılandırma çalışmalarına başlanan yoğun bakım ünitesi mevcuttur. 1. katta doğum salonu, . Kadın Hastalıkları ve Doğum ile Pediatri servisleri ile yapılandırma çalışmaları devam eden yeni doğan bakım odası mevcuttur. Giriş katında ise Kadın Hastalıkları ve Doğum, Pediatri, Dahiliye ve Genel Cerrahi poliklinikleri, Acil Servis, müşahede salonu, resusitasyon odası, laboratuar, röntgen polikliniği, hasta hakları birimi, bilgi işlem merkezi, çocuk emzirme odası ve kan alma odası bulunmaktadır. Alt katta ise merkezi kalorifer sistemleri, merkezi oksijen ve vakum sistemleri, jeneratör, alt yapısı hazır olan morg ve ölü yıkama ünitesi, mutfak, mescit ve depo mevcuttur. Laboratuarımızda; tam kan. geniş biyokimya, 32 parametrelik hormon ve eliza tahlilleri ve diğer tetkikler çalışılabilip aynı gün tüm sonuçlar verilebilmektedir.
Röntgen polikliniğinde 500 mili amperlik cihaz ile her türlü direk grafi çekilebilmektedir. Kan alma ünitesinde saat 08:00- 17:00’ye kadar poliklinikler ve acil servisten gelen hastalara yanıt verilebilmekte olup kan sonuçları, otomasyon bağlantısı ile tüm bilgisayarlara aktarılacak şekilde düzenlenmiştir. Ameliyathanede 1 adet ameliyat masası olup ihtiyacı karşılayacak teknolojik düzeye getirilmiştir.
Ziyaretçi Yorumları
Yorum Yaz